Itt vagyTartalom / A mészárosmunkát figyelik az MSZP hírnökei

A mészárosmunkát figyelik az MSZP hírnökei


Beküldte detto - Ekkor: 2007 October 08

Szervezkedik az MSZP, a párt szeptember elejei, tapolcai frakcióülése után több megyében is kijelölnek olyan párttagokat, akik figyelik majd a helyi szélsőségeseket, valamint a fideszes vezetők esetleges politikai motivációjú akcióit. A kifogásolt eseményekről jelentéseket küldenek a pártközpontba. Nyakó István MSZP-szóvivő szerint a hálózat kezd összeállni, igaz, van olyan megyei pártvezető, aki nem tud róla, hogy ilyen feladatot kaptak volna a helyi szervezetek.

"Nem négy ember dolgozik majd ezen, hanem jóval több" - mondta az [origo]-nak Tokár István, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnökhelyettese. A helyi szocialisták ezzel - úgy tűnik - túlteljesítik Gyurcsány Ferenc szeptember 8-i, a tapolcai frakcióülésen elhangzott kérését. A kormányfő akkor négy feladatot határozott meg, amelyekért megyénként külön emberek felelnek majd. Nekik kell feldolgozni a régióban történő szélsőjobboldali megnyilvánulásokat, az esetleges fideszes - politikai alapú - tisztogatásokat, és minderről tájékoztatót készíteni, majd beküldeni a pártközpontba.

"A hálózat lassan összeáll"

De mi az, ami a szocialisták megfigyelői számára érdekes? Például, ha valahol egy fideszes politikus részt vesz az MSZP által szélsőségesnek tartott Magyar Gárda valamely rendezvényén, vagy ha a fideszes vezetésű megyei, városi önkormányzat, a helyi szocialisták szerint politikai alapon kirúg mondjuk egy iskolaigazgatót. "Ahol tisztogatni akartak, azt már megtették. Persze lehet utólag is dokumentálni ezeket" - kommentálta az akciót egy névtelenséget kérő szocilaista politikus, aki szerint nincs ebben semmi új. "Ez ugyanaz, mint a Fidesz demokrácia-vonala" - fogalmazott a férfi.

"A hálózat lassan összeáll" - mondta Nyakó István MSZP-szóvivő az [origo]-nak. Tudomása szerint mindenhol dolgoznak már a hálózaton, részleteket erről későbbre ígért. Ami biztos: nincs meghatározva, milyen időközönként kell beküldeni a pártközpontba az összegyűjtött adatokat. "Folyamatosan. Akinek van valami, az jöhet" - közölte Nyakó.

"Nem lehet a levegőbe beszélni"

Tokáréknál - mint közölte a politikus - földrajzi területenként, meg témánként is "felosztják majd a feladatokat". "Egy-egy területre jut majd 3-4 ember. Ez egy nagy megye" - állította az elnökhelyettes. Példát is említett: valaki a kórházaknál figyeli majd az esetleges törvénysértéseket, más meg az oktatásnál. Kérdésünkre, hogy mikor, s milyen formában küldik a pártközpontba az összegyűjtött információkat, azt mondta Tokár, még semmilyen gyakorlatuk nincs benne, erre vonatkozó pártutasítás pedig egyáltalán nincs.

A helyi követelményekről annyit azért elárult, hogy "ha valaki mészárosmunkát lát, akkor konkrétumokkal kell tudni igazolnia". Ki volt az, akit például az egészségügyi, vagy a pedagógusi állásából elbocsátottak, mikor, hol és miért. "Nem lehet a levegőbe beszélni" - fogalmazott az elnökhelyettes.

A megfelelő embereket keresik

Nógrád megyében még nem állt össze ilyen szinten a munka. "Dolgozunk rajta" - közölte Boldvai László. A szocialisták megyei elnöke elmondta, hogy olyan négy hét múlva kezdik a feladatok végrehjatását. Az MSZP egykori pártpénztárnoka így fogalmazott: "Jelenleg azon dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akik alkalmasak erre a munkára."

A fenti megyékkel ellentétben Zalában nem jelölnek ki külön megfigyelőket, állította Baracskai József elnök. "Ez az önkormányzati képviselői hálózat dolga" - fogalmazott, majd hozzátette: "Azért, ha azt látják, hogy egy képviselőtársuk újfasiszta rendezvényen vesz részt, azt feljegyzik". Baracskai szerint a tisztségviselőiük pozíciójából adódik, hogy ha valahol, valakivel szemben méltánytalanságot látnak, "ott feladatuk az érdekvédelem".

Pál Béla Veszprém megyei elnök szerint ők semmi többet nem csinálnak, csak ugynazt, amit ellenzékben a Fidesz. A győri elnök, Molnár Csaba - aki jelen volt a tapolcai üklésen - ugyanakkor azt állította az [origo]-nak, hogy ő semmiféle ilyen típusú feladatról nem tud, ő nem hallott ilyesmit. (A nógrádi elnök, Boldvai viszont úgy kezdett szervezkedésbe, hogy politikus társával ellentétben, ő maga nem volt ott a frakcióülésen.)

A szocialisták nem kávéznak

Amikor nyilvánosságra került Gyurcsány terve, a Fidesz felszólította a kormányfőt, hogy "hozza nyilvánosságra azoknak az embereknek a nevét, akiket az MSZP a fideszes önkormányzatok megfigyelésével bíz meg". Emellett arra kérték az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat és megyei közgyűléseket, hogy amint tudott lesz, az adott megyékben kik a megfigyelők, hívják meg őket egy kávéra és adják meg nekik azokat az adatokat, amelyekre kíváncsiak.

"Nem volt itt semmiféle kávézás" - reagált erre nevetve a munkával legelőrébb tartó Tokár, majd hozzátette: "Az már nem olyan vicces, hogy például Szolnokon egy perc alatt rúgták ki a kórház igazgatóját, miközben az általa vezetett intézménynek - sok más kórháztól eltérően - egy forint adóssága sincs".

/Origo/

Ez lenne a demokrácia? Újra épül az Államvédelmi Hivatal? Vagy munkát kell adni azoknak az MSZP-s aktivistáknak, akik állásukat veszítették az Önkormányzati választások után?
Lehet, hogy az MSZP fél? /Jön okt 23/
Szép kis helyzet lesz. Bármerre mész, figyelő szemek fókuszában vagy. Jön a fekete Pobeda és visznek?
Remélem azt is figyelni fogja a hálózatuk, hogy mit mondanak a kórházak, rendelők folyosóján álló emberek, vagy a várólistán 500. helyen álló betegek?

Újabb „iparág” fog virágozni: a besúgás. Aztán jön a rágalmazás, önkényeskedés. Vagy elhurcolnak, mert vallásos vagy….stb.

Ez ma kishazánkban a demokrácia.

Országban egy csoportulásnak, az a lényeg hogy káosz legyen,kik állnak a háttérben csak sejteni lehet.
Dányba is leköltözött a káosz,de mit akarnak azt nem tudni.
De hidd el a Dányi puccsot is fentröl irányítják.
Nézd meg a margaréták állandóan adják a feletteseiknek a jelentéseket,mint a 3/3-sok.
Burik Beáta,Szamosvölgyiné,tehet arról hogy mióta itt vannak az igazságosztók a falu egy fillért sem kapott?
"Mit vétettek hogy így támadják öket??
És még mindig velük foglalkoznak,nem azzal hogy
hogy lehet ebböl a gödörböl kimászni.
Minden szomszéd község nyert már pályázati pénzt csak mi nem.
Mi csak azért nem nyertünk, mert nem akarják egyes emberek hogy nyerjünk,nekik a káosz kell,mert erre kaptak parancsot.
A parancsadót meg sejted,de szerintem tudja mindenki a nevét.
Szia.