Itt vagyTartalom / Bajnokok lettünk!

Bajnokok lettünk!


Beküldte vendeg - Ekkor: 2012 October 30

A 2012-es év országos fekvenyomó csapatbajnoka: az isaszegi Sebi Gym Se. csapata!
A Magyar Erőemelő Szövetség felkérésére, az idei évben, október 6-án Isaszegen, a városi sportcsarnokban került megrendezésre a III. RAW Női-Férfi Országos Fekvenyomó Csapatbajnokság. A versenyre az országból négy női egyesület, és nyolc férfi egyesület nevezett. A csapatok min. 5, max. 8 főből állhattak, melyekből az öt legjobb eredményt összesítették, így alakult ki a helyezési sorrend. A korosztálytól független versenyben a pontszám, a testsúly és a nyomott súly arányából - egy úgynevezett Wirks szorzóval képződött - a legmagasabb pontszámot elért csapat állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A három helyezésen kívül, a Sebi Gym SE. különdíjat ajánlott fel a 3 legjobb férfi és női(abszolút kategória), a legfiatalabb, a legidősebb, valamint a legnagyobb súlyt kinyomó versenyzőnek!
A viadalt 10 órakor megnyitotta Mészáros Gusztávné Piroska, önkormányzati képviselő asszony, majd Sebestyén Tamás az SE. alapító tagja, a rendezvény társrendezője üdvözölte a sportolókat, ismertette a verseny lebonyolítását, s mondott köszönetet a csapatbajnokságot támogató szponzoroknak. Vladár Tamás testépítő bemutatója után a hölgyek küzdelmével kezdetét vette a „harc” a súlytárcsákkal.
A férfiak versengését, mely 13 órakor kezdődött, Nick Árpád többszörös Guiness rekorder, erőművész és Tirpák Zsuzsanna body-fitnesz versenyző bemutatója előzte meg, melyet a női eredményhirdetés követett. A férfi csapatok megmérettetése délután 5 óra körül ért véget. Ekkorra már körvonalazódni látszott a végeredmény, melynek ismertetését kitörő örömmel fogadta a lelkes isaszegi nézőközönség.
A 2012-es év RAW Férfi fekvenyomó csapatbajnokság első helyezettje a Sebi Gym SE. csapata lett! Tagjai: Havai Viktor, Sebestyén Tamás, Nádasdi Tamás, Baranyi Péter, Hényel Péter, Horváth Richárd. Különdíjban részesült Havai Viktor, aki egyben az abszolut kategória 2. helyezettjeként végzett, és a „legnagyobb nyomó” címet is kiérdemelte 240 kg-os teljesítményével, valamint Horváth Richárd, mint a legfiatalabb résztvevő. Az isaszegi csapat eredményéhez hozzátartozik, hogy Sebestyén Tamás, akit a szervezés nehézségei szinte teljes egészében lefoglaltak, a felkészülésből nagyrészt kimaradt, mégis a csapat érdekében felvállalta a versenyzést. A sikeres rendezésről a sportolók és a nézők egyaránt meggyőződhettek.
Köszönet Hatvani Miklós polgármester úrnak, az önkormányzat képviselő testületének, s Horváth István úrnak a Városüzemeltetés osztályvezetőjének a rendezvény elősegítéséért, támogatásáért. Köszönet a Dányi vállalkozóknak, akik adományaikkal hozzájárultak a verseny zökkenőmentes lebonyolításához. Név szerint: Akácfapizzéria büfé, Balázs Évi-Pap Arnold, Dányi Lakatosipari Kft., Varga Ferenc. Köszönet a Dózsa György Művelődési Otthon és Múzeumi Kiállítóhely valamint a Nyugdíjas Klub segítségének a rendelkezésre bocsájtott padokért, paravánokért. A versenyen képviseltette magát a Weider Global Nutrition, Arnold Gold Sport ,Trec nutrition, akik értékesnél értékesebb díjakkal jutalmazták a sportolók teljesítményét. Ahogy szokták mondani: a lecke fel van adva. A csapatbajnoki cím megszerzése nagyszerű teljesítményt takar, de ezt a címet meg is kell tudni tartani, ami szintén nem könnyű feladat. Mégpedig a jövő évi csapatbajnokságon. Így legyen! Hajrá Sebi Gym SE., hajrá Isaszeg!

Isaszeg, 2012.10.17. Bodrogi Imre


Cimkék