Itt vagyTartalom / Czakó István: Betelt a pohár! De hányadszorra?

Czakó István: Betelt a pohár! De hányadszorra?


Beküldte detto - Ekkor: 2007 October 24

„A magyar ember nem szeret asztalt borogatni, nem egykönnyen veszítjük el a fejünket. Megvárjuk, amíg betelik a pohár. Most betelt” – mondta Orbán Viktor az 1956-os forradalomra emlékezve az Astoriánál, a Fidesz-nagygyűlésen."

Egy több évvel ezelőtti októberi beszéd mondatai,... Ismerősek. Nekünk tényleg betelt! Mert "a nép egyszerű gyermekei" nem tudtak vagyonokat felhalmozni vagy megszerezni. Nekik nincsenek hatalmas tartalékaik, amikből "majd csak kihúzzuk"! A létminimum környékén vagy alatt élők tömegei pontosan tudják, ELÉG VOLT! Ők nem kelet ellen küzdenek, hanem a megsemmisülés, a totális kiszolgáltatottság, a megnyomorítás ellen, amit az eltelt 17 év alatt zúdított rájuk a hazai politikai "elit" (nevezhetnénk mára már másként!). Mert ennek az "elitnek" köszönhetően kifosztották, megalázták, földönfutóvá tették, eladósítottak őket.

Igaz, a nép is hibás. Nem tanultak, nem gondolkoztak, nem mertek dönteni! A kádári népbutíás elérte célját, s egy döntésre és gondolkozásra képtelen masszává vált az ország lakossága!

Példátlan siker az összegyűlt aláírás mennyiség. Igaz! De ez nem a demokrácia sikere! Ez a "demokratikus" DIKTATÚRA következménye. Nem az ők - a mai kormánymaffia - veresége, csak gazemberségük következménye.

Jól hangzik a karakán kiállás a felelősök számonkérését illetően, de hányadszorra is? Hányadszorra mondtuk, hogy "elég volt, betelt a pohár, ennél lejjebb már nem mehetünk"? És nem volt elég, nem telt be a pohár, sokkal mélyebbre süllyedtünk! Egészen a "bizonyos béka" feneke alá!

Kiállt-e a jelenlegi parlamenti ellenzék azok mellett, akik az áldozatokat pártfogolták? Azok mellett, akik vállalták vagy elszenvedték a megcsonkítást, megveretést, megaláztatást, meghurcolást?

Egyik ellenzéki politikus mai, 23-i beszédében két fontos kijelentést tett:

1. A népnek elege van a jelenlegi állapotokból. Lehet, hogy ez az elégedetlenség a jelenleg szereplő összes politikai elit tagjainak távozását fogja követelni! /-Bizony, lehet!/

2. '56 üzenete a példátlan nemzeti összefogás. A jelenlegi helyzetben felmerül a kérdés, hogyan tovább, ha a jelenlegi kormány (miniszterelnökével az élen) eltávozik? A megoldás lehet egy nagykoalíció! /Tényleg? Komolyan? Ma, Magyarországon? Ezekkel, akik bizalmat szavaztak a jelenleg garázdálkodóknak? Nem gondolom, hogy ez a reális jövő!/

Véleményemet alátámasztotta, hogy a koszorúzási ünnepség során - az ominózus beszéd elhangzása után - néma csend volt a megemlékezésen, s először csak a Magyar Gárda koszorúzásakor csattant fel a kitörő taps!

Tisztelt politikus vezetőink! El kellene vegyülni végre a "nép" között, mint Mátyás király tette! Mert mára szakadék keletkezett a népképviselettel megbízottak és a nép között! Ezt érzékelni illene!