Itt vagyTartalom / Online tévé ingyen

Online tévé ingyen


Beküldte detto - Ekkor: 2007 October 03

Hétfőtől mindenki számára hozzáférhető és használható a Skype készítőinek legújabb programja, a Joost. Az internetes televíziózást megújító szoftverrel tematikus csatornákat lehet nézni, az ingyenes szolgáltatást a program csak célzott hirdetések vetítésével kompenzálja. Sőt, a merészebbek saját tartalmaikat is elküldhetik a Joost szűrőgárdájának.

A Joost 1.0 indulásához új külsőt, biztosabb navigációt és jobb hálózatkezelést kapott. A program egyik különlegessége, hogy úgy működik, mint a fájlcserélők - a felhasználók egymás révén jutnak hozzá a műsorokhoz, amelyeket csak megnézni lehet, közvetlenül letölteni már nem. A Joost tesztelését hónapokon át végző felhasználók tapasztalataiból okulva sokkal stabilabb rendszert alkottak, így nem fordul már elő az a korábban gyakori hiba, hogy a túl lassan töltődő videókat egyáltalán nem lehet megnézni.

Egy apró kiegészítő révén hamarosan lehet már "egyszerre nézni" műsorokat (egy belső órajelhez szinkronizálják majd a videók kezdetét), egy másik modullal pedig feliratokat és megjegyzéseket helyezni a videókra. Az ingyenes programozói segédletnek köszönhetően hasonló kiegészítők tucatjait tehetik ingyen elérhetővé.

Mike Volpi, a cég vezérigazgatója szerint eddig hetente 50 ezren töltötték le a Joostot. Most, hogy már nem meghívásos alapú a letöltés, a cég 2-3 millió felhasználóval kalkulál 2007 végére. A szolgáltatás a sorozatok mellett körülbelül 50 teljes mozifilmet tett hozzáférhetővé az angol és további 20-at az amerikai felhasználók számára; a legtöbbet közülük a Paramount Pictures szolgáltatta.