Itt vagyTartalom / Itt az olcsó laptop!

Itt az olcsó laptop!


Beküldte detto - Ekkor: 2007 October 02

Néhány héten belül Magyarországon is megjelenik olcsó laptopjával az Asus: a tajvani cég az EeePC-ként ismertté vált termékcsaládnak a közepes árkategóriájú, vagyis 70 ezer forintos változatát dobja nálunk piacra - értesült a Világgazdaság.

A szóban forgó gépet a családok második számítógépének szánja, s főként diákoknak, háziaszszonyoknak ajánlja Duncan Kuo, a cég magyarországi leányvállalatának vezetője. A noteszgéptípus a műszaki paraméterek alapján inkább levelezésre, egyszerűbb dokumentumok készítésére és világhálós böngészésre, webalapú tárolásra alkalmas - játékra nem.

Az Asus a nyár elején alapította magyarországi leányvállalatát. A távol-keleti márka már eddig is jelen volt hazánkban; az IDC piackutató intézet kimutatásai szerint tavaly a harmadik legnagyobb szállítója volt a magyar laptop-piacnak. Duncan Kuo megjegyezte, hogy a piaci pozíció erősítése csak az egyik cél, a másik, legalább olyan fontos tényező a profitabilitás megőrzése.

Emiatt nem is elsősorban árban akarnak itt versenyezni, hanem a cég által gyártott eszközök teljesítményében. Az évi több mint másfél milliárd dollár forgalmú anyavállalat többféle hardverterméket is gyárt, de közülük az utóbbi néhány évben már a noteszgépek adják a legnagyobb bevételt, a teljes forgalom 29 százalékát. Az üzletág portfóliója igen széles, a fapados kategóriáktól egészen a bőrborítású luxusmodellekig. A Világgazdaság kérdésére, hogy az utóbbiakból eddig hány darabot adott el a cég Magyarországon, az ügyvezető csak annyit árult el, hogy a várakozásaiknál többet.