Itt vagyTartalom / El Camino az Út.folyt

El Camino az Út.folyt


Beküldte mazsola - Ekkor: 2011 April 04

PonferadaPonferadaCamino út/ lent a mélyben kígyózó műútra kellett valahogy lejutnomCamino út/ lent a mélyben kígyózó műútra kellett valahogy lejutnom[2010. 09. 04. 21. etap. El Acebo – Cacabelos
Reggel 6:10-kor indultam már azt hittem, hogy a hegy nehezén túl vagyok, hát egy frászt, olyan hegyeken kellett lejönnöm sötétben, fejlámpával, hogy beleborzadtam abba, mi van, ha leesek a mélybe. Na, nem akarom túlozni a dolgot, de tényleg kemény volt. Ha nincs nálam a két bot, tényleg bajban lettem volna. Hogy a magam tegnapi teljesítményét csökkentsem, volt egy 60 év körüli nő, aki behúzta a 35 km-t, mint én. Egy tíz perccel indult előbb ma reggel, mint én, hát egy órája már mentem, de még akkor sem értem utol. Mondom magamban, ebbe a nőbe valami kütyü van bele szerelve, hogy még mindig nem értem utol. Leereszkedtem a hegyekből különböző nyaktörő mutatványokkal a völgyben levő műútra, ott már biztonságban éreztem magam. Pirkadatra beértem a Molinaseca nevű csodás kisvárosba. Beültem egy kávéra, még azt kortyolgattam észrevettem, hogy most jön az a 60 év körüli hölgy, akit nem láttam az úton lejönni a hegyekből, biztosan körbe jött a műúton. A hegyről lejövet sok időt és energiát elvett. Ki kellett lépnem, hogy legyen időm várost néznem Ponferádában. Az úton egy peregrino sír jelezte, hogy itt az életükkel is fizettek. Megálltam egy ima erejéig és mentem tovább azon az úton, amit szegény itt befejezett. Ez is erőt ad a zarándokoknak és helyette is megy. Ponferádába már 11:00-ra beértem. Ponferada az El Bierzo völgyben fekszik, teljesen hegyekkel körülvéve. Az utamon ez az utolsó nagyváros. Fő látnivaló a templomos kastély, amit 1178-ban Ferdinánd II. Leon építtetett a városnak, hogy védje a zarándokokat. Jól elment az időm, sietnem kellett, hogy meglegyen a napi km. Hatalmas a hőség + fáradtság, nehezen, de elindulok, kimenet a városból, a körforgalom közepére épített templomos lovag, szökőkúttal jól mutat. Az utamon tábla, fából készült, jelzi, még 195 km Santiago. Teljesen elkészültem erőmmel, mikorra Cacabelos-ba értem. Errefelé valahogy nem divat a camino jelzés, tehát volt miért izgulni. Itt már minden méternek jelentősége van, főleg ha téves. Bent a városkában volt egy kis kápolna. Kíváncsiságom bevitt, tele volt bibliai szobrokkal, szép volt. Dobtam négy eurót a perselybe, kaptam érte egy bélyeget a zarándok útlevelembe (credencial). A szállásom, egy műemlék templom udvarán körben kialakított, a kőkerítéshez épített 2 ágyas pavilonok, kívülről alig látszó hangulatos hely. Megfürödtem és kimentem a városkába, megittam egy sört. Este 10 óra, megyek és fekszem.

img_assist|nid=4942|title=Camino út/ lent a mélyben kígyózó műútra kellett valahogy lejutnom|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75]Camino út/ ezeken a sziklákon nehéz volt a terep/Camino út/ ezeken a sziklákon nehéz volt a terep/Camino útCamino útCamino útCamino útCamino út /Molinaseca kisváros/Camino út /Molinaseca kisváros/Camino út/nem volt könnyű de leértem a műútra/Camino út/nem volt könnyű de leértem a műútra/MolinasecaMolinasecaMolinasecaMolinasecaMolinaseca/ egy cicus/Molinaseca/ egy cicus/MolinasecaMolinasecaMolinaseca/ kőhíd/Molinaseca/ kőhíd/Molinaseca / folyószabályozás/Molinaseca / folyószabályozás/MolinasecaMolinasecaMolinaseca / itt kávéztam/Molinaseca / itt kávéztam/Molinaseca/ kőhíd/Molinaseca/ kőhíd/Molinaseca / zarándok szobor/Molinaseca / zarándok szobor/MolinasecaMolinasecaCamino út/ e-zarándoknőbe szereltek "motort"Camino út/ e-zarándoknőbe szereltek "motort"Camino út / háttérben Ponferada látható/Camino út / háttérben Ponferada látható/zarándok sírzarándok sírPonferada madártávlatbólPonferada madártávlatbólPonferada/ milliomos negyed/Ponferada/ milliomos negyed/Ponferada /milliomos negyed/Ponferada /milliomos negyed/Ponferada/kutyus az ablakban/Ponferada/kutyus az ablakban/Ponferada/ Templomos lovagok kastélya/Ponferada/ Templomos lovagok kastélya/Ponferada/1178-ban II.Ferdinánd Leon építette a várat/Ponferada/1178-ban II.Ferdinánd Leon építette a várat/PonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferadaPonferada /templomos lovag/Ponferada /templomos lovag/Ponferada / templomos lovag/Ponferada / templomos lovag/Camino út /kápolna/Camino út /kápolna/Camino útCamino útCamino útCamino útCamino út/ Cacabelos még 3km./Camino út/ Cacabelos még 3km./Cacabelos városkaCacabelos városkaCacabelos / kápolna/Cacabelos / kápolna/Cacabelos/ Szent relikvia/Cacabelos/ Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/ Szent relikvia/Cacabelos/ Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/Szent relikvia/Cacabelos/ Szent relikvia/Cacabelos/ Szent relikvia/Cacabelos /középkori templom/Cacabelos /középkori templom/Cacabelos/parókia/Cacabelos/parókia/CacabelosCacabelosCacabelos/ Középkori templom egyben a szállásom/Cacabelos/ Középkori templom egyben a szállásom/CacabelosCacabelosCacabelos/ a szállásom/Cacabelos/ a szállásom/Cacabelos/templom udvarán volt kialakitva pavilonok formájában a szállás/.Cacabelos/templom udvarán volt kialakitva pavilonok formájában a szállás/.