Itt vagyBlogok / detto's blog / A szeretet ünnepe

A szeretet ünnepe


Beküldte detto - Ekkor: 2010 December 22

Imádom a karácsonyt! Szeretem, hogy átlengi a meghittség, a szeretet, hogy egyszerre találkozhatom azokkal akik a világon a legfontosabbak nekem. Szeretem a készülődést, még ha oly fárasztó is, és ez is egy ajándék tőlem azoknak akik a szívemet foglalják.
Számomra a karácsony a szeretetről, a meghittségről szól, nem pedig a pénzről, ajándékról. Persze megajándékozzuk egymást, de csak annyira amennyire pénztárcánk engedi, erőn felül nem teljesítünk és ez így van jól.
Szomorú lenne, ha elveszne az a fontos üzenet amit a karácsony hordoz magában. Az üzenet, ami túlmutat a családi körön, ami arra ösztönöz, hogy néhány napra álljunk meg és vegyük észre az igazi értékeket az életünkben. Nézzünk úgy egymásra ahogy talán egész évben nincs módunk. Lássuk a családtagjaink és a környezetünkben élő személyek igazi arcát, sőt nézzünk mögé, vegyük észre az embert. Érezzük a vágyait, halljuk a mondatai mögött meghúzódó mondanivalót, lássuk cselekedetei igazi értelmét, vegyük észre benne a jót. Értsük meg fájdalmait, hagyjuk, hogy hasson ránk az az éne, amit lehet, hogy szándékosan, de lehet, hogy tudat alatt elfed mások elől, és amit csak akkor vehetünk észre, ha tényleg figyelünk rá. Figyeljünk rá! Legyen érdeklődésünk őszinte, csak hallgassuk, ne adjunk tanácsokat, ne oktassuk ki, ne haragudjunk, ne bosszankodjunk, csak figyeljünk. Meglepő lesz, hogy az akit eddig éppen csak elfogadtunk nyitni fog felénk és sokkal szimpatikusabbá válik. Meglepő lesz, hogy akiről úgy gondoltuk, hogy igazán ismerjük egy új, még szerethetőbb arcát mutatja meg. Meglepő lesz, mennyire megtelik a szívünk szeretettel, segítőkészséggel és odaadással és úgy fog tündökölni az a néhány nap, mint még soha. Ez a karácsony üzenete és ezzel sokkal-sokkal több örömet okozunk és örömben lesz részünk, mint ha a legdrágább ajándékot adnánk, vagy kapnánk. Persze egyértelmű, hogy a családtagjainkat szeretjük, ez nem is olyan nehéz, de ha túl tudunk lépni az egón és számunkra kevésbé kedvelt személyek felé is képesek vagyunk feltétel nélküli szeretettel fordulni, az az igazán nagy dolog, akkor Jézus nem született hiába és a karácsony az, aminek lennie kell: A szeretet ünnepe.

Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt minden kedves olvasónknak!