Itt vagyTartalom / Európai "hamvazószerda"?

Európai "hamvazószerda"?


Beküldte detto - Ekkor: 2010 April 18

Az izlandi vulkánkitörés hamufelhővel borította be Európát. Egyik fórumozó társunk azt írta - Európa hamvazkodik. És valóban, ez lehet jelképerejű, és ki tagadhatná, hogy kontinensünknek sem ártana egy "Nagyböjt", főleg, ha ez felkészíti a "Feltámadásra"...

Ráadásul ez a "hamvazkodás" akkor történt, amikor a lengyel államelnök halála miatt, az oda igyekvő, és útjukat megszakítani kénytelen európai és amerikai politikai elit szembesülhetett - ha akart -, ezzel: "emlékezz ember, hogy porból vagy és porrá leszel!"

Azt hiszem, mi nyugodtan láthatjuk ezt az eseményt jelképszerűnek. Hihetjük, hogy Isten ezen a természeti eseményen keresztül is felszólítja Európát a bűnbánat tartásra és a megújulásra.

Bárcsak megtörténne! Bárcsak ez a sok támadás az egyház ellen, a jogos és jogtalan indulatok, bárcsak a kapzsiság és gyűlölet hullámai, az istentelenség és pogányság megerősödése, bárcsak a bűn tengere végre arra késztetné ezt a fuldokló emberiséget, hogy Istenhez kiáltson!

Akkor Jézus Krisztus közeledése valóban húsvéti ünnep és "Feltámadás" lenne ennek a vén kontinensnek.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, áraszd ki ránk Szentlelkedet, a Bűnbánat Lelkét, a Megújulás Lelkét, az Igazság és Szeretet Lelkét, hogy az emberek egész Európában megszabaduljanak, meggyógyuljanak, Hozzád térjenek és éljenek! Ajándékozz meg minket a Nagyböjt és a Húsvét lelkületével és Pünkösd örömével!

Mindenkor segítő Szűzanya, könyörögj érettünk!

(Sipos Gyula, www.zarandok.hu)