Itt vagyTartalom / Megvannak a felvételi ponthatárok

Megvannak a felvételi ponthatárok

  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=28 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.
  • user warning: Table './d6_danyikronika/node_counter' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT totalcount FROM node_counter WHERE nid=4304 in /data/web/d6_danyikronika/modules/dashplayer/dashplayer.module on line 184.

Beküldte jadzi - Ekkor: 2007 July 27

Közzétették a 2007-es év felvételi ponthatárait. A jelentkezők összesen 144 pontot szerezhettek maximálisan. 60 pontot hozhattak a középiskolákból, gimnáziumokból, 60 pontot lehetett megszerezni a felvételiként is szolgáló érettségin, 14 pontot lehetett szerezni maximálisan az emelt szintű érettségiért (tárgyanként 7 pontot), egy középfokú nyelvvizsgáért 7, egy felsőfokúért 10 pontot lehetett kapni. Nyelvvizsgákért maximum 20 pontot lehetett szerezni.
A felvételizők további sorsa a következőképpen alakul:
az egyes jelentkezők által felállított rangsorban egy számítógépes algoritmus állapítja meg, hogy hol van az első olyan szak, ahová a pontszámai alapján felvehetik, míg a többi helyről automatikusan törlik a jelentkezést.
Az idén hat szak esetében kellett maximális pontszám (144) a bekerüléshez három az ELTE-n, kettő a Corvinus Egyetemen és egy a BME-n.
Akiket mélyebben érdekel a téma a www.felvi.hu -n olvashat elemzéseket az idei felvételi ponthatárokról.
Akikinek sikerült az idei felvételi, azoknak gratulálunk, akiknek nem, azoknak kitartást kívánunk, jövőre újra meg lehet próbálni.