Itt vagyTartalom / Felhívás együttműködésre

Felhívás együttműködésre


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2023 July 31

Kedves Dányi Krónika Olvasó (használó)!

Szíves tudomására Mindenkinek!!

Már több mint egy évtizede működő közösségünk, melynek bejegyzett neve Dányi Sebestyén Alapítvány, intenzív és sűrű programot készített az őszi hónapokra.

Most újdonság az, hogy nem csak a tagjainak szól ez a program, hanem mindenki másnak, aki Dányban él, és kifejezetten azoknak is akik az elmúlt időszakban költöztek községünkbe.

A célunk egymás jobb megismerése és a szabadidő lehető legcélszerűbb eltöltése a közös programok által.

Ennek jegyében készítjük elő az őszi, már szeptemberben megkezdődő eseményeket.

A közösségi találkozásaink négy nagy blokkból állnak.

Az egyik annak megismerése, hogy milyen történelmi és igazgatási körülmények között élünk. Ezek közös beszélgetéseken tisztázódnak és felhasználunk hozzá minden olyan információt amelyek hivatalos formában születtek (pl önkormányzati rendeletek) és ezt meghaladóan azokat a dolgozatokat amelyek helyi jelentőségűek és megismerésük egyrészt bővíti a látásmódunkat másrészt távol tartanak bennünket a tévedésektől. Lakossági fórum ez egymás között valójában azzal a különbséggel az ismert fórumok mintája helyett, hogy ez egy eszmecsere és tapasztalat egyben.

A másik nagy közösségi színtér amelyet közvetlenül bejárunk a falunk belső "titkai" és a tágabb környezetünk nevezetességei.
Ehhez rövidebb-hosszabb sétáinkon jutunk el.
Ennek keretén belül közös őszi szilvalekvár főzésen is részt veszünk és amit főzünk, magunknak tesszük.

A harmadik egy közösségi tevékenységen nyugvó értékismeret, annak elméleti hátterével és gyakorlati megvalósulásával.

A negyedik (záró) blokk egy közös autóbusz kirándulás amelynek célállomása testvértelepülésünk a felvidéki Lukanénye és környéke.

Minden fontosabb mozzanatát megtalálod ennek a Dányi Sebestyén Népfőiskola facebookján, ahol folyamatos az Alapítvány munkájának közzé tétele. (Kettő Sebestyén Népfőiskola is fut, a régebbi már valójában nem funkcionál, az aktuális az amelyen friss információk vannak).

Kérlek keresd fel a facebookunkat és tedd lehetővé, hogy közvetlenül is felvegyük veled a kapcsolatot.

A Dányi Sebestyén Alapítvány bejegyzett civil szervezet, pontos taglétszámunk van.

Ahhoz, hogy csatlakozz az őszi programunkhoz semmiféle kötelezettséget nem kell vállalni a programokon lehetőség szerinti személyes részvételen kívül. Nem fontos, hogy tagja legyél a szervezetünknek, a Dányi Sebestyén Alapítványnak, ezt kizárólag a te döntésedre bízzuk.

Fontos nekünk minden dányi ember és kiemelten fontosak a beköltözők mert hozzánk képest hátrányos helyzetben vannak és ennek megszűntetése az egész faluközösségnek fontos feladata.

Várjuk tagjainkat és várjuk a hozzánk csatlakozókat is, ha nem több időre de legalább az őszi programjainkra.

Szivélyes üdvözlettel és tisztelettel:

Gódor András
az Alapítvány vezetője

Cimkék