Itt vagyTartalom / Szent Imre herceg köszönti a 2022-i adventi ünnepeket falunkban

Szent Imre herceg köszönti a 2022-i adventi ünnepeket falunkban


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2022 December 09

Kedves Barátok, ismerősök, alig ismerősök! Kedves Dányba költözött új falustársak!

Jó alkalom kínálkozik arra, hogy a titokzatos téli szombatdélutánt együtt töltsük annak az emlékére, hogy a Dányi Szent Imre Ifjúsági Házban (a főépületi iskola mellett) megünnepeljük Szent Imre szobrának felszentelését.

Az történt ugyanis, hogy a téren 1994 óta álló mészkőből épült Szent Imre szobor eredeti, vagyis zsürizett alkotása az ifjúsági ház termébe került véglegesen. Köszönet ezért Benke Zoltánnak az adományozónak és Kozsuch Zsolt plébános úrnak a befogadónak.

Régi történet ez. Régi történet, egészen a rendszerváltás hajnaláig nyúlik vissza. Ekkor döntött úgy a dányi képviselőtestület, hogy az önkormányzat a dányi ifjúságot egy példaképpel megajándékozza meg. Ki más lehetett volna ez mint Szent Imre herceg, I. István, vagyis Szent István fia.

Most jött el az ideje annak, hogy ez a kültéri szobor kibővüljön egy beltérivel is, az eredeti mintával amely a kőszobor minden vonását hordozza.

Külön is kérem nagy szeretettel az "újdányiakat", hogy egymáshoz közelebb kerülvén, egymás gondolatát jobban megismervén, vegyék a fáradságot és tiszteljenek meg bennünket az ünnepségünkön való jelenlétükkel. Vagyis most már a közös ünnepünkön.

Szombaton délután tehát a Szent Imre Ifjúsági Házba délután 3 órakor várunk mindenkit, hogy Szent Imre hercegre emlékezzünk.

Tisztelettel. Gódor András

Cimkék