Itt vagyTartalom / Tájékoztatás Nyári diákmunka programról

Tájékoztatás Nyári diákmunka programról


Beküldte buborék - Ekkor: 2022 June 13

A Nyári diákmunka programba a fiatalok már június közepétől regisztrálhatnak. A programba 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem állnak munkaviszonyban, nem rendelkeznek vállalkozási jogviszonnyal. Az önkormányzatok esetében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő munkaadóknál legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható.

Fontos változás, hogy a 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz marad a diákoknál. Segítségükkel a cégek jobban állják az idegenforgalmi főszezonban megugró terhelést, a hivatalok átmenetileg pótolhatják a szabadságolások miatt kieső munkaerőt.

A diákok havi nettó munkabére tehát az szja-mentességet figyelembe véve akár 122-159 ezer forint is lehet.

A kétmilliárd forintos keretösszeggel induló program a területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási osztályainál megtehető regisztráció kezdetétől, 2022. június 15-étől augusztus végéig tart. A tényleges foglalkoztatás legkorábban 2022. július 1-ével indulhat.
További részletek a www.munka.hu oldalon lesznek elérhetők.

Forrás:
www.toalmas.hu

Cimkék