Itt vagyTartalom / Értékeink felfedező útján

Értékeink felfedező útján


Beküldte jadzi - Ekkor: 2020 January 06

/Katt a nagyobb képért!//Katt a nagyobb képért!/Mindenkinek! Elindítunk egy sorozatot, amelyben megkíséreljük feltárni mindazon dolgokat, értékeket, amelyek ide kötnek mindnyájunkat - múlt, jelen, jövő - amik mindennapjaink részei, amik jó részét nem is értékelünk, mert természetesnek tűnnek. Ez a "természetesség" azonban keservesen fájó és pótolhatatlan hiánnyá válik, ha ezek ugyanúgy észrevétlenül megszűnnek, mint amilyen észrevétlenül igazgatták mindennapi életünket, amikor még léteztek. Tudnunk kell tehát hol élünk, miért itt élünk, mik az intő jelek, amiket észre kell vennünk. Mitől fosztjuk meg a jövő generációját, ha kihajítjuk az éltető erőt jelentő értékeinket, ha belesétálunk a sok apró lopakodó csapdába, amiket percenként zúdítanak ránk?
Cseh Tamás énekelte: "Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk?" - akár lehetne ez a sorozat gondolatébresztő mottója is, de vajon jogosan aggódunk-e? Egyszóval sok-sok kérdésre keressük a választ, amit mi magunk is megtalálhatunk előadóink segítségével, de ehhez mindenek előtt ismernünk kell magunkat, környezetünket, múltunkat és látnunk kell a jelen figyelmeztető jeleit.

Elsőként ajánljuk Birinyi József előadását, aki többünknek is személyes ismerőse.

A sorozat előadásait havonként, valamelyik utolsó péntek estén tartjuk. Januárban falunk környezetéről, állat- és növényvilágáról, a környező táj természeti szépségeiről fogunk meghallgatni egy igazán hiteles előadót, aki szintén sok dányi ember ismerőse.

Cimkék