Itt vagyTartalom / Dányi győztes a népdalversenyen

Dányi győztes a népdalversenyen


Beküldte buborék - Ekkor: 2016 October 10

Patrícia édesanyjával és felkészítő tanárávalPatrícia édesanyjával és felkészítő tanárával

A tizedik alkalommal megrendezett Luspay Kálmán Népdaléneklő Versenyen Esch Patrícia a dányi általános iskola tanulója, korosztályában a második helyezést érte el.

Az egykori egri születésű Luspay Kálmán kántortanító emlékére tizedik alkalommal rendeztek népdaléneklő versenyt a Nógrád megyei Dejtáron.
A Dejtáron élő és tanító Luspay Kálmán az oktatás mellett világi és egyházi dalokat szerzett és a helyi énekkart vezette.
Az október 8-án megrendezett jubiláris versenyre Dányból, Esch Patríciát felkészítő tanára Tóthné Török Edit nevezte be. A szakmai zsűri és a közönség előtt, a dányi hagyományos viseletben fellépő versenyző egy Kodály Zoltán által gyűjtött és egy szabadon választott népdalt énekelt el.
A zsűri tagjai voltak: dr. Papp Lajos szívsebész professzor, Juhász Judit a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke, Budai Ilona Kossuth és Magyar Örökség díjas népdalénekes;, Luspay Lajos mérnök, családtag; Berze Marianna a Palóc Világtalálkozó egyik főszervezője; Felvidékről, Lőrincz Sarolta Aranka írónő, költő, népdalénekes; Korpás Réka a 2015. évi dejtári népdalverseny abszolút győztese.
A DEJTÁRI FONÓ Kulturális és Falufejlesztő Egyesület által rendezett versenyt Gréczi László vezette le.
Patrícia korosztályának második helyezettje lett, öszpontozásban a harmadik helyezést érte el, és ezek mellett a Palóc Világtalálkozó szervezőinek különdíját is megkapta. A versenyen egyedül ő volt az, aki három díjat is hazavihetett!
Gratulálunk neki, felkészítő tanárának és szüleinek is! További szép sikereket kívánunk!

Buborék

A zsűri tagjaiA zsűri tagjai

VersenyVerseny

DíjátadásDíjátadás

Különdíj átvételKülöndíj átvétel

Cimkék