Itt vagyTartalom / Néfőiskolai hírek + Színház

Néfőiskolai hírek + Színház


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2015 November 23

Kedves Barátaink!

November 7-én is szóltunk róla, amikor Dr Fábri Mihály tanár úr előadása véget ért -akiben egy színes tanáregyéniséget ismerhettünk meg- és a következő találkozó idejéről is említést tettünk.
Ez az idő november 28-a lesz.
November utolsó szombatján vendégünk Dr Lencsés György c egyetemi tanár a Grassalkovich "jelenségről" tart előadást. Arról a gazdag, tehetős főúrról, aki korának ismert alakja volt. Dányi vonatkozásai is vannak az ő életének, két eseményt említek csupán. Az egyik az, hogy birtokainak határa egészen eddig terjedt, ennélfogva annak nem csak javait élvezte, de kötelességének tartotta azt is, hogy segítse az itt élő emberek életét.
A másik dolog az, hogy számos helyen épített templomot, többek között Máriabesnyőn is amely kedves zarándokhelye a dányiaknak.

Gyertek tehát szombaton délután 5 órára, de most nem az ifjúsági házban leszünk, mint legutóbb, hanem régi helyünkön, az iskolában, mert az előadással kapcsolatos műszaki feltételek az iskolában biztosítottak.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

A színházi előadásról annyit mondok, -ismétlés a tudás anyja- hogy december elsején, a Nemzeti Színházban az előadás 19 órakor kezdődik. 31-en vagyunk, a jegyeket az autóbuszon osztjuk szét, ami délután 5 órakor indul a székely zarándokkapu előtt gyülekezünk. A buszmegállókban is megállunk.

Cimkék