Itt vagyTartalom / Népfőiskolai meghívó

Népfőiskolai meghívó


Beküldte Gódor András - Ekkor: 2015 January 12

Kedves Barátaim!

A 2015-ös esztendő első népfőiskolai összejövetelét január 31-én, szombaton 16 órakor tartjuk az iskolában (egy órával előbb, mint szoktuk).

Kétfajta programunk van.

Az első egy előadás, amelyről kicsit részletesebben szólok.

Eljön hozzánk, közénk Kunkovács László és az alábbi címen tart előadást, és válaszol a kérdéseinkre is: PÁSZTOREMBEREK – ŐSÉPÍTMÉNYEK

Ki is vajon Kunkovács László?

1942-ben született Emődön jómódú parasztcsaládban. Szüleit 1948-ban kulákká minősítették és ennek hátrányos következményeit vállalni képtelenség volt, így érettségi után Szegedre került és tanítói képesítést szerzett 1964-ben. Az iskolái, tehetséges személyiségének és életének jellemformáló kohói olyan emberré formálták, akit talán csak így lehet röviden jellemezni: Kunkovács László egy felejthetetlen ember.

Termékeny művészi és tudományos életét kiállítások bizonyítják határon belül és azon túl, az Óperenciás tengeren innen, Belső-Ázsián túl. Számos publikációja jelent meg, több tudományos társaság tagja, díszpolgár, tulajdonosa – többek között – a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjének, Magyar Örökség Díjas a Moholy Nagy Művészeti Egyesület Tiszteletbeli Doktora!

„Hol a helyünk a világban” – ezt keresi és erre ad feleletet.

Lehetőségünk lesz könyveiből vásárolni. Olyan könyvek ezek, amelyeknek házi könyvtárunkban ott a helye ahol a Bibliát tartjuk.

Sok embernek kellene Őt hallgatni, gondolatait ápolni és megtartani, talán az életünk is szebb lenne.

Másodikként a 2015-ös év programjának vázlatát beszéljük meg.

Dány, 2015. január 10.

Gódor András

Cimkék