Itt vagyBlogok / zalamarcsi's blog / Tisztelt Dányi Krónika

Tisztelt Dányi Krónika


Beküldte zalamarcsi - Ekkor: 2008 February 23

Tisztelt Dányi Krónika!

Alig telt el 2 -3 hónap, hogy az önök portálján méltattam Dr. Kemény András 30 éves háziorvosi pályafutását . Akkor még csak úgy általánosságban beszéltem, kisebb-nagyobb problémáink orvoslásáról , hozzáállásáról, mely több volt, mint amit másutt tapasztaltam.

Most azonban többet is tett ennél. Életet mentett!
Habár úgy vélem, ebben sincs semmi különös, hiszen valószínűleg ezt teszi nap, mint nap.
Most azonban velünk történt meg a csoda, ami abban nyilvánult meg, hogy éppen erre járt…

Karácsony előtt pár héttel férjem elesett a csúszós útesten,csúnyán megütötte a fejét. Doktor úr beutalta a szakrendelésre egy koponya CT-re. A szakorvos azonban egyszerűbbnek látva az esetet, mindössze egy koponyaröntgent rendelt el, ami törést nem mutatott…

Karácsony másnapján találkoztunk a Doktor úrral. Kedélyes, baráti hangulatban örültünk az ünnepnek, és beszélgetés közben szóba került férjemnek az utóbbi időben tapasztalt viselkedése. Eleinte úgy hangzott, mint afféle házsártos feleség, csak zsörtölődök férjem „ lelassulásán „,hogy különböző tárgyakat ejt ki a kezéből, s érthetetlen módon még az autóval való közlekedése is bizonytalanná vált.
Egy ideig csak viccelődtünk ,majd Doktor úr elkomolyodott. Hírtelen felállt, vizsgálni kezdte férjemet, majd azt mondta: - Azonnal be kell menni a kórházba!

A kórházban elkészített CT döbbenetes eredményt mutatott! A felvételen kiterjedt vérömleny volt látható , amely szinte már elnyomta az agyat. Amennyiben tovább terjed /pár nap, pár óra/, az lehúzódik a nyúltagyra, azonnali légzésbénulást, halált okozva!

Férjemet még aznap éjszaka megműtötték. Sajnos, a koponyán a késlekedésnek köszönhetően elég nagy vágást kellett elvégezni, hogy a részben már megalvadt vért alaposan ki lehessen tisztítani.

Az idegsebész, az altatóorvos és a nővérkék szerint, háziorvosunk helytállása több, mint figyelemreméltó volt, azonnal tudta, mit és hogyan cselekedjen. A mi véleményünk pedig, szavakat is nehezen találva csak annyi, hogy életet mentett.

Hogy miért csak most írok erről?

Megvártam a teljes gyógyulást.

Mióta a fiunk szerint a vérömlennyel együtt a „ pókhálókat”is kitisztították a férjem fejéből, kétszer olyan aktív, mint azelőtt A vágás okozta seb szépen begyógyult.

Én pedig örök hálával / és a 300 Ft-os vizitdíjjal/ azóta is tartozom a Doktor úrnak…Sürgős esetekért ugyanis egyáltalán nem fogad el pénzt!!!